Aika ja sää koettelevat auton akkua

Auton akun vaihto on mielessä usein vasta silloin kun on liian myöhäistä, eli auto ei käynnisty. Tällöin on usein jo liian myöhäistä huoltaa akkua ja tarvitaan uusi. Auton akku tyhjenee usein pitkän seisomisen seurauksena. Myös pakkanen ajaa asiansa ja talvikuukausina nähdäänkin selkeä piikki auton akkujen vaihdoissa.

Auton akut kestävät normaalissa käytössä muutaman vuoden. Uudemmissa autoissa vielä vähemmän, sillä niissä on paljon sähköä kuluttavia laitteita ja elektroniikkaa, jotka koettelevat akun suorituskykyä. Kun auton akku on kunnossa, auto käynnistyy talvipakkasillakin ja valot, radio, sähköikkunat ja penkinlämmittimet toimivat.

Auton akun vaihto Oulussa onnistuu vaivatta autokorjaamollamme. Varaa aika tai kysy lisää!

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Milloin auton akun vaihto kannattaa tehdä?

Akku tulee vaihtaa silloin, kun auto ei enää vaivatta käynnisty. Uudempien autojen ajotietokone saattaa myös huomauttaa akun kunnon heikkenemisestä. Akun varauksen voi testata itse yleismittarilla, mutta voit tarkistuttaa autosi akun tilan myös autokorjaamollamme. Käytössämme on akkutesteri, joka kertoo akun vaihtotarpeen.

Akku kannattaa vaihdattaa autokorjaamossa, sillä auton akun vaihto on viime vuosien aikana muuttunut haasteellisemmaksi, eikä siitä usein selviä enää kotikonstein. Akkujen sijainti ja monimutkainen elektroniikka ovat mutkistaneet akun vaihtoprosessia. Uudemmissa autoissa akku saattaa sijaita paikassa, johon on hankala päästä käsiksi, esimerkiksi penkin alla tai muussa suojatussa tilassa. Järjestelmät ovat herkkiä virtapiikeille, joten väärin vaihdettu akku voi aiheuttaa suurtakin harmia. Akun omatoiminen vaihtaminen saattaa nollata auton elektroniikan tai esimerkiksi rikkoa moottorinohjausyksikön. Myös elektroniset komponentit voidaan joutua ohjelmoimaan uudelleen. Uusissa ajoneuvoissa uudet akut täytyy myös rekisteröidä järjestelmään, eikä sekään ole läpihuutojuttu. Siksi akun vaihto kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle.

Auton akut ovat ongelmajätettä

Me Vepsäläisellä huolehdimme akun oikeaan paikkaan, eikä asiakkaan tarvitse itse viedä akkua ongelmajätteenkeräykseen. Väärin asennettu akku on myös turvallisuusriski ja se voi aiheuttaa muita ongelmia autoon.

Meiltä saat asiantuntevaa palvelua akkuasioissa ajoneuvosi mallista riippumatta. Valitsemme sinulle oikeanlaisen akun ja kierrätämme vanhan puolestasi. Sinä saat keskittyä ajamiseen!