Eikö autosi ilmastointi toimi tarpeeksi tehokkaasti? Jäikö ilmastoinnin testaus talvella väliin?

Me Autokorjaamo Vepsäläisellä teemme auton ilmastoinnin korjauksia ja vianhakuja. Käytössämme on laitteet, joilla pystymme etsimään järjestelmässä olevat mahdolliset vuodot. Varaa aika ilmastoinnin korjaukseen Vepsäläiselle.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Auton ilmastointijärjestelmän kylmäaineet aina haihtuvat ajan kuluessa hieman, mutta jos aineet ovat vähentyneet huomattavasti edellisen täytön jälkeen, on järjestelmässä mahdollisesti vuoto. Jos järjestelmä on päässyt tyhjenemään kylmäaineista, järjestelmästä on yleensä korjattava vuodon aiheuttaja, vaihdettava kuivain sekä koeponnistettava järjestelmän tiiviys ennen sen uudelleentäyttämistä. Käytössämme on myös auton ilmastoinnin korjaussarja, jolla pystytään mahdollisuuksien mukaan korjaamaan vuotavat putket ilman putkien vaihtoa.

Lauhdutin on altis vioille

Auton ilmastoinnin viat tulevat yleensä esiin keväällä. Yleisin rikkinäinen osa ilmastointijärjestelmässä on auton keulassa oleva lauhdutin, joka on alttiina tiestä ja renkaista sinkoutuville kiville ja tiesuolalle.

Toinen yleinen vika auton ilmastoinnissa on kompressori ja kolmanneksi yleisimpänä vikana ovat ilmastointijärjestelmän vuodot. Näissä tapauksissa on vaihdettava myös kuivainsuodatin, joka on osa ilmastointijärjestelmää. Se kerää järjestelmässä olevaa kosteutta, ja jos järjestelmä vuotaa, voi kuivasuodatin alkaa poistamaan kosteutta ulkoilmasta ja näin ollen tukkeutua.

Miten ilmastointia hoidetaan?

Ilmastointilaitteen säännöllinen huolto tulee huomattavasti kannattavammaksi kuin vian korjaus. On aina helpompi estää vian syntyminen kuin korjata se. Seuraavat toimenpiteet pitävät huolta ilmastointijärjestelmäsi kunnosta:

  • Ilmastointi olisi hyvä käynnistää noin kerran viikossa vuodenajasta riippumatta. Muista kuitenkin, että auton ilmastointi ei käynnisty talvella, ellei auto ole +5 astetta lämpimämmässä tilassa.
  • Lauhdutin kannattaa aina pestä ja puhaltaa kuivaksi autoa pestäessä.
  • Huolla ilmastointi säännöllisesti 1–2 vuoden välein.

Mainittujen korjausten hinnat:

  • Ilmastointiaineen lisäys, vanha aine: 80 € + 15 € per 100 g lisättävä kylmäaine.
  • Ilmastointiaineen lisäys, uusi aine: 119 € + 45 € per 100 g lisättävä kylmäaine.
  • Ilmastoinnin uudelleenpaineistus typellä: 50 €–90 €
  • Lauhduttimen vaihto: 400 €–800 €*
  • Kompressorin vaihto: 500 €–1200 €*
  • Kuivainsuodattimen vaihto: 100 €–150 €*

* Hinnat ovat suuntaa antavia. Kustannukset voivat vaihdella automallikohtaisesti.

Lue lisää auton ilmastoinnin yleisimmistä vioista ja huollosta blogistamme!