Kategoriassa Autohuolto

Auton ilmastointihuolto sekä kylmäaineet ilmastointihuolto-sertifioiduilta mekaanikoiltamme Autokorjaamo Vepsäläiseltä.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Ilmastointi pitää autosi sisälämpötilan sopivana ja poistaa kosteutta auton sisätiloista. Ilmastoinnin huolto ei kuulu virallisesti autojen huolto-ohjelmiin, joten se unohtuu herkästi ja tulee mieleen vasta siinä vaiheessa, kun ilmastointi on jo rikki. Ilmastointilaite kannattaa siis muistaa huoltaa säännöllisesti, noin kahden vuoden välein. Me Autokorjaamo Vepsäläisellä huollamme autosi ilmastoinnin hintaan 80 euroa + kylmäaineet 15 e / 100g, jos autossasi käytetään vanhaa R134a-kylmäainetta tai 119 € + kylmäaineet 45 € / 100 g, jos autosi ilmastointijärjestelmä käyttää uudempaa R1234yf-kaasua. Huollamme molempia järjestelmiä ammattitaidolla. Varaa aika auton ilmastointihuoltoon jo nyt!

Milloin auton ilmastointihuoltoon?

Auton ilmastointihuolto kannattaa, sillä kosteus tiivistyy laitteen sisään ajan myötä, ja ilmastointijärjestelmästä haihtuu vuosittain kylmäainetta 5–10 %. Huollettu ilmastointi on taloudellisempi, sillä kylmäaineesta vajaa ilmastointijärjestelmä lisää polttoaineen kulutusta, eikä välttämättä viilennä sisäilmaa tarpeeksi lämpimillä ilmoilla. Ilmastointilaitteen komponentit myös kuluvat enemmän silloin, kun kylmäaineet ovat vähissä, koska järjestelmä joutuu työskentelemään kovemmin tuottaakseen saman jäähdytystehon.

Jos autosi ilmastointi haisee epämiellyttävälle käynnistettäessä, järjestelmä vaatii desinfioinnin. Suoritamme ilmastointikennojen desinfiointeja, joilla voidaan poistaa järjestelmästä bakteerikasvustoja sekä hajuhaittoja.

Ilmastointilaitteeseen lisätään huollettaessa myös öljyä, joka pitää laitteen tiivisteet ja kompressorin voitelun kunnossa.

Huollon perustoimenpiteet

Auton ilmastoinnin perushuollossa tehdään aina kaksi toimenpidettä: lisätään kylmäainetta, eli tehdään täyttöhuolto, ja järjestelmä alipaineistetaan huoltolaitteella, eli ilmastointijärjestelmän tiiviys tarkistetaan. Kylmäaineen vähäinen määrä on usein syy useisiin ilmastoinnin ongelmiin, joten aineen lisääminen on yleispätevä huoltokeino. Kylmäaineen vähyydestä kertoo yleensä ilmastoinnin tehottomuus tai kompressorin voimistunut käynti.

Mikäli järjestelmä on tyhjä, täyttöhuoltoa ei saa suorittaa ennen kuin järjestelmän tiiviys on varmistettu ja tämä tapahtuu typpipaineistuksella. Mikroskooppiset vuodot eivät näy välttämättä alipaineistuksella, jolloin typpipaineistus on välttämätöntä vuodon löytämiselle.

Kylmäaineen lisäämisen eli täyttöhuollon hinta on kiinteä ja riippuu aineesta ja lisättävästä määrästä. Maallikko harvoin tietää itse, mitä ainetta auton ilmastointiin käytetään ja ilmastointijärjestelmä on suljettu, joten kylmäainetta ei pidä / voi lisätä omatoimisesti. Ilman asiaankuuluvia laitteita ja koulutusta tehtävä aineenlisäys on myös ympäristörikos, varsinkin jos ilmastoinnin epäillään vuotavan. Kun tuot autosi meille Autokorjaamo Vepsäläiselle ilmastointihuoltoon, voit olla varma siitä, että ilmastointiaineen lisäys on tehty ammattitaitoisesti ja turvallisesti.

Ilmastointilaitteiden huolto on luvanvaraista toimintaa. Meillä kaikki mekaanikkomme ovat käyneet ilmastointilaitteiden huolto- ja korjauskoulutuksen, eli ovat ilmastointihuolto-sertifioituja.

Mikäli ilmastointijärjestelmä on tyhjennetty tai tyhjä, se paineistetaan ennen täyttöhuoltoa typellä järjestelmän tiiviyden varmistamiseksi tai vuotojen löytämiseksi.

Tarjoamme perushuoltotoimenpiteiden lisäksi yleensä sisäilmasuodattimen vaihtoa.