Auton renkaat Oulusta

Autokorjaamo Vepsäläiseltä saat myös laadukkaat renkaat autoosi. Olemme osa Vianor Partner -rengasketjua.

Auton renkaista ja niiden kunnosta huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää auton turvallisuuden kannalta, sillä vaikka renkaan ja tienpinnan välinen kosketuspinta-ala on pieni, sen pitävyydestä riippuu koko auton hallinta. Kuluneet renkaat pidentävät merkittävästi jarrutusmatkaa ja se korostuu varsinkin märällä, liukkaalla, lumisella tai jäisellä tiellä ajettaessa.

Jos renkaidesi kunto mietityttää, tuo ne meille tarkastettavaksi! Asiantunteva henkilökuntamme auttaa sinua oikeanlaisten renkaiden valinnassa.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Kauttamme saat muun muassa seuraavat rengasmerkit:

  • Nokian
  • Nokian Nordman
  • GT Radial
  • Ovation

Renkaiden hinnat ja rengaskoot löydät Vianorin kotisivuilta.

Ratsaa renkaasi kauden jälkeen

Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että renkaat ovat urasyvyydeltään keliin soveltuvat.

Kesärenkaiden urasyvyyden täytyy olla vähintään 1,6 millimetriä ja talvirenkaissa yli 3 millimetriä. Kesärenkaat ovat kuluneisuuden riskirajoilla silloin, kun huonoimman renkaan urasyvyys on alle tuon 1,6 millimetriä. Talvirenkaissa riskirajoilla liikutaan silloin, kun urasyvyys on 3-5 millimetriä. Lain vaatimat minimiurasyvyydet ovat kuitenkin Suomen vaihtelevissa olosuhteissa usein riittämättömät ja siksi kesärenkaille suositellaankin 4 millimetrin ja talvirenkaille 5 millimetrin minimiurasyvyyttä.

Renkaiden varastoimisaika vaikuttaa myös renkaan ominaisuuksiin. Renkaat tulee varastoida puhtaana valolta suojattuna, kuivassa ja viileässä. Useat taloyhtiöt eivät turvallisuussyistä salli auton renkaiden varastosäilytystä. Me tarjoamme asiakkaillemme rengashotellipalvelun, jonne voi tuoda renkaat säilöön kauden ajaksi. Vaihdamme myös renkaat alle, kiristämme pultit ja tarkistamme rengaspaineet puolestasi!

Vanhat autonrenkaat ovat ongelmajätettä eikä niitä saa viedä kaatopaikalle. Me otamme vastaan vanhat renkaasi ja toimitamme ne asianmukaisesti kierrätykseen.

Tarkistuta säännöllisesti myös aurauskulmat

Auton pyörien kulmat, eli aurauskulmat tai ohjauskulmat on myös hyvä tarkistuttaa säännöllisesti. Oikea kulma vakauttaa ajoa ja virheellinen kulma taas lyhentää renkaan käyttöikää, sillä auton akselit ja laakerit kuluvat nopeammin. Väärä aurauskulma myös syö polttoainetta enemmän. Palveluumme kuuluukin ammattilaisen tekemä auton aurauskulmien tarkastus ja säätö.

Tarkistamme myös aina autostasi alustan kunnon. Tarkistuksessa huomioimme jarrut, nivelet, vetoakselit ja niiden suojakumit sekä auton kantavat rakenteet.

Rengaspaineet syyniin

Auton renkaista puhuttaessa ei voida ohittaa rengaspaineita ja niiden tarkastusta, sillä niillä on huomattava merkitys turvallisuuden, taloudellisuuden ja ympäristön kannalta. Oikea rengaspaine vähentää polttoaineen kulutusta, parantaa auton ohjattavuutta ja pidentää renkaiden käyttöikää.

Jos auton renkaiden paineet eivät ole kohdillaan, auton hallinta vaikeutuu ja ohjaus saattaa puoltaa. Vajaapaine kasvattaa polttoaineen kulutusta ja lyhentää renkaan elinikää huomattavasti.

Rengaspaineet tulee tarkistaa säännöllisesti, suositus on kerran kuukaudessa tai auton kuormituksen muuttuessa. Oikeat rengaspaineet löytyvät auton ohjekirjasta. Noudata aina auton- tai rengasvalmistajan ohjeita ja huomioi rengaskoon, kuormituksen ja lämpötilan vaikutus. Jo 10 asteen lämpötilanlasku vaikuttaa rengaspaineeseen 0,1 barin verran.

Jos olet epävarma autosi rengaspaineista, anna Autokorjaamo Vepsäläisen asiantuntijoiden auttaa!