Jakohihna kulkee kampiakselin, nokka-akselin, kiristäjän ja apulaitteiden ympäri ja sen tehtävä on tahdistaa akselit pyörimään tietyssä tahdissa.
Jakohihnan vaihto tulee suorittaa tietyin määräajoin. Jakohihnan valmistaja on määrittänyt hihnalleen vaihtovälit, mutta huomioon on otettava se, missä päin maailmaa ja missä olosuhteissa autoa ajetaan. Valmistajan viitteelliset vaihtovälit on laskettu yleisesti valmistusmaassa vallitsevien olosuhteiden pohjalta. Välit ovat yleisimmin jossakin 90 000 ja 120 000 kilometrin välissä. Suomessa vallitsevien vaativampien olosuhteiden vuoksi on suositeltavaa käyttää ohjeellista mittaa lyhyempää vaihtoväliä.

Jakohihna tulee vaihtaa, kun vaihtoikä tai -aika on täynnä. Hihna on vaihdettava myös silloin, jos sen kunnossa huomataan puutteita muun huoltotarkastuksen lomassa. Jakohihnan kunto tarkastetaan määräaikaishuollon yhteydessä, mikäli tarkastus on tehtävissä kohtuullisessa ajassa ilman, että täytyy suorittaa suurempia purkamisoperaatioita.

Mikäli jakohihnassa tai hihnakotelossa havaitaan sen kuntoa heikentäviä ulkoisia tekijöitä, suositellaan hihnaa vaihdettavaksi viipymättä. Näihin ulkoisiin kuntoa heikentäviin tekijöihin lukeutuu esimerkiksi pöly. Jakohihnan kunnosta on tärkeää pitää hyvää huolta, sillä vaurioitumaan päässyt hihna johtaa nykyautoissa lähes poikkeuksetta jonkinasteiseen moottoriremonttiin.

Jakohihnan alkavan vaurion voi joissakin harvoissa tapauksissa havaita ylimääräisestä laakeriäänestä, mikäli korva on harjaantunut tunnistamaan auton ajonaikaisia ääniä. Teemme myös jakoketjun vaihtoja.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Mitä jakohihnan vaihto maksaa?

Toimenpiteen hinta vaihtelee auton moottorin tyypin mukaan.

  • Pienet bensiinimoottorit alkaen: 300€
  • Keskisuuret bensiini- ja dieselmoottorit alkaen: 450€
  • Suuret bensiini- ja dieselmoottorit alkaen: 750€

Mikäli jakopään hihna pyörittää myös vesipumppua, vaihdetaan se aina samalla kun hihnakin. Vaihtohintamme sisältää lähtökohtaisesti vesipumpun sekä moniurahihnan.

Kuinka kauan huolto keskimäärin kestää?

  • Pienet ja keskisuuret moottorit: 3-4 tuntia
  • Suuremmat moottorikoot: 6-12 tuntia