Polttoainekäyttöisistä lisälämmittimistä puhutaan arkikielessä yleisesti nimellä ”Webasto”, vaikka se on vain yksi lisälämmittimien valmistajista.

Lähes kaikkiin automalleihin on mahdollista asentaa polttoainetoiminen lisälämmitin. Ne saavat virtansa auton akusta ja käyttävät lämmitykseen auton omaa polttoainetta, dieseliä tai bensiiniä. Polttoainekäyttöiset lisälämmittimet mahdollistavat käytön helppouden, sillä auton ei tarvitse olla kytkettynä verkkovirtaan, jotta lämmitys voidaan käynnistää. Lämmitysjärjestelmää voidaan ohjata langattomasti mobiilisovelluksen avulla esimerkiksi omalta kotisohvalta.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Polttoainekäyttöinen lisälämmitin ei tarvitse kaverikseen erillistä sisätilojen lämmitintä, vaan sama lämmitin lämmittää sekä moottorin että auton sisätilat. hyödyntämällä auton omaa lämmitysjärjestelmää ja lämmityskanavia. Ensisijaisesti lämpiää auton moottori. Sisätilat alkavat lämpiämään, kun jäähdytysnesteen lämpötila on kohonnut tarpeeksi korkeaksi. Lämmitin tulee muistaa käynnistää tarpeeksi ajoissa ennen liikkeelle lähtöä. Polttoainekäyttöisen lisälämmittimen teho on kuitenkin huomattavasti korkeampi kuin sähkökäyttöisen lämmittimen. Tyypillinen lohko- tai säteilylämmitin on teholtaan noin 600 wattia, kun taas polttoainekäyttöisen lisälämmittimen teho on 4000 tai 5000 wattia. Polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä auto voi kovallakin pakkasella olla ajovalmis jo puolessa tunnissa.

Nykyaikaiset dieselautot on tehty niin taloudellisiksi, ettei moottori tuota riittävästi hukkalämpöä, jotta moottori ja sisätilat lämpiäisivät kovilla pakkasilla. Lisälämmitintä voi myös käyttää lisätehona lämmitykseen ajon aikana. Tällä tavoin moottori saadaan käyttölämpötilaan, ja lämpöä riittää myös sisätilojen lämmitykseen.

Lisälämmitin kuluttaa polttoaineen lisäksi myös auton akkuvirtaa. Autoilijan tulee huolehtia, ettei kumpikaan pääse loppumaan. Olisikin suotavaa, että lämmityksen jälkeen autolla ajetaan yhtä kauan, kuin lämmitys kesti. Näin akku ei pääse tyhjenemään. Mikäli tämä ei ole mahdollista, voi autoon hankkia myös erillisen kiinteän, sähköllä toimiva akkulaturin, joka ylläpitää akun varausta.

Polttoainekäyttöisiä lisälämmittimiä valmistavat esimerkiksi Webasto, Eberspächer ja Binar.

Asennuksen lisäksi myös huollamme lisälämmittimiä.

Mitä asennus maksaa?

  • 4kw Eberspächer asennettuna alkaen 1590 €
  • 5kw Eberspächer asennettuna alkaen 1790 €
  • 5kw Binar asennettuna alkaen 1390€

Kuinka kauan asennus keskimäärin kestää?

Polttoainekäyttöisen lisälämmittimen tyypillinen asennusaika on 1-2 päivää.