Nelipyöräsuuntaus renkaiden vaihdon yhteydessä kannattaa

Auton pyörien kulmat, eli auraus- tai ohjauskulmat voivat vinoutua monesta eri syystä. Esimerkiksi terävään kuoppaan tai jalkakäytävän reunaan ajaminen kovalla nopeudella, tai pitkäaikainen epätasaisella ajoalustalla ajaminen voivat rasittaa autoa ja vaikuttaa pyörien asentoon.

Jos ohjaus alkaa puoltaa suoralla tiellä, ratti tuntuu vinolta tai sivutuuli alkaa vaikuttaa voimakkaasti auton ohjattavuuteen, voi syy löytyä pyörien väärästä asennosta. Pyöräkulman virheelliseen asentoon viittaa myös renkaiden epätasainen kuluminen.

Kaikki nämä merkit antavat aihetta käyntiin autohuollon ammattilaisella. Pyörien väärä asento nimittäin heikentää paitsi ajomukavuutta, myös -turvallisuutta. Renkaiden epätasainen kuluminen voi aiheuttaa vaaratilanteita tiellä ja nopeuttaa renkaiden vaihtoväliä. Polttoainetta kuluu enemmän ja renkaiden vierintävastus heikkenee.

Autokorjaamo Vepsäläisellä tarkistamme suuntauksen yhteydessä aina myös autosi alustan kunnon. Huomioimme lisäksi jarrut, nivelet, vetoakselit ja niiden suojakumit, sekä auton kantavat rakenteet.

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

Tarkastus ja säädöt samalla kertaa

Vaikka autoa ohjataan etupyörillä, auton kulkukulman määrää taka-akselin asento. Mikäli auton takapyörien auraukset ovat virheelliset, auto ei kulje korin keskilinjan suuntaisesti, vaan ajosuuntaa on säädettävä etupyöriä kääntämällä. Tämä aiheuttaa asentokulman muutoksia etuakselistoon.

Tästä syystä aurauskulman mittaus on tehtävä nelipyöräsuuntauksena.

Suuntauksen aikana tarkastetaan alustan välykset, pyörien suuntaukset, sekä tehdään tarvittavat säätötyöt. Autokorjaamo Vepsäläisellä nelipyöräsuuntauksesta saa mukaansa raportin, josta tehtyjä säätöjä voi verrata vanhoihin arvoihin.

Ohjauskulmien tarkastus ja säätö kestää noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin, ja se on hyvä tehdä paitsi aiemmin mainittujen oireiden ilmaantuessa, myös talven jälkeen sekä uusien renkaiden vaihdon yhteydessä. Pyöräkulmien asentovirheet korostuvat varsinkin, jos autoon asennetaan leveät, matalaprofiiliset renkaat. Siinä tapauksessa pyöräkulmat on syytä tarkastuttaa jopa kahdesti vuodessa. Luontevinta nelipyöräsuuntaus on tehdä renkaidenvaihdon yhteydessä.

Säästöä ja ajomukavuutta

Nelipyöräsuuntaus on yksi auton tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä, sillä se parantaa auton ajettavuutta ja ajoturvallisuutta. Nelipyöräsuuntaus tuo myös säästöä, koska se vähentää renkaiden epätasaista kulumista, mikä pilaa hyvätkin renkaat muutaman tuhannen kilometrin aikana.

Mitä maksaa auton nelipyöräsuuntaus?

Nelipyöräsuuntaus maksaa henkilöautoihin 86 euroa, pakettiautoihin ja citymaastureihin 115 euroa.