Renkaiden vaihto ammattilaisella kannattaa

Renkaiden vaihto ja muut auton renkaisiin liittyvät palvelut, kuten rengashotelli ja auton renkaat Autokorjaamo Vepsäläiseltä Pateniemestä. Varaa aika verkossa tai kysy lisää puhelimitse!

Talvirenkaiden vaihto kesärenkaisiin aiheuttaa monille harmaita hiuksia maalis-huhtikuussa ja sama asia vaivaa mieltä taas marras-joulukuussa kun alle olisi saatava jälleen talvirenkaat. Milloin on oikea aika? Uskoako suosituksiin, sääennustuksiin vai ehkä omiin fiiliksiin?

Lain mukaan kesärenkaat saa vaihtaa alle aikaisintaan 1.3., mutta kiirettä ei kannata silloin vielä pitää. Suomen kevät on tunnetusti yllätyksiä täynnä: lumisade ja liukkaat kelit voivat yllättää autoilijan pitkänkin lämpimän ajanjakson jälkeen. Myös mahdolliset tulevat reissut pohjoiseen kannattaa pitää mielessä. Pohjoisimmassa Suomessa ajokelit pysyvät talvisina usein pitkälle toukokuuhun.

Tästä syystä renkaiden vaihdon takaraja, toisen pääsiäispäivän jälkeinen maanantai, on sekin vain suuntaa antava. Talvirenkaat ovat pakolliset 1.12. alkaen, mutta renkaat saa vaihtaa alle jo 1.11. tai silloin kun olosuhteet sen vaativat. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että talvirenkaita saa käyttää aina, jos ajokeli sitä vaatii. Tarvittaessa Vepsäläisen ammattilaiset antavat vinkkejä oikean ajankohdan valintaan.

 

Varaa aika huoltoon Jätä tarjouspyyntö 041 507 2171

 

Itse vaihtaessa moni asia voi mennä pieleen

Jossain vaiheessa kiireisen arjen keskellä tulee kuitenkin hetki, jolloin renkaiden vaihto on ajankohtaista. Tienpinta on kuiva ja sääennuste lupaa lämpöisiä kevätkelejä. Syksyllä taas pääkallokelit saattavat yllättää tielläliikkujat nopeallakin varoitusajalla.

Tässä kohtaa moni haluaa säästää ja alkaa työhön itse. Renkaiden vaihto ei sinällään vaadi ammattilaisen käyttämistä, mutta moni asia voi mennä itse vaihtaessa pieleen.

Kaikki eivät esimerkiksi tiedä, ettei auton omaa tunkkia ja pulttiavainta ole tarkoitettu säännölliseen käyttöön. Ne voivat pettää kriittisellä hetkellä. Ilman erityistä momenttiavainta renkaita on myös lähes mahdotonta saada kiristettyä tasaisesti. Harva edes tietää, että pultit tulee kiristää tietyssä järjestyksessä.

Renkaiden paineiden tarkastus saattaa helposti jäädä itse vaihdettaessa puolitiehen, samoin pulttien jälkikiristys. Tunkki saatetaan asentaa auton alle väärään kohtaan, jolloin alustaan tai helmoihin voi saada aikaiseksi ikävää jälkeä. Saattavatpa ohjekirjassa olevat asennusohjeet jäädä omatoimiselta renkaiden vaihtajalta jopa kokonaan lukematta.

Ammattilainen kantaa vastuun tekemästään työstä

Huolimattomasti vaihdettu rengas on todellinen uhka liikenteessä. Huonosti kiristetty rengas voi irrota ajon aikana ja väärät rengaspaineet voivat muuttaa auton ajettavuutta. Jos säästöä on haettu myös kuluneiden renkaiden uusiokäytöllä, voi auto ajautua sivuluisuun. Tämä on vaarana erityisesti sateella kaarteeseen ajettaessa.

Renkaiden vaihto kannattaakin jättää suosiolla ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen arvioi renkaiden kunnon ja vaihtaa ne oikeilla välineillä niin, että jokainen työvaihe tulee tehdyksi huolella. Samalla hän tarkkailee auton alustan kuntoa ja yleisilmettä, ja osaa tarvittaessa opastaa jatkotoimenpiteissä.

Kun renkaat on vaihdettu ammattiliikkeessä, kantaa liike aina vastuun tekemästään työstä. Maksamalla renkaiden vaihdosta ammattilaiselle, saa itselleen pienellä rahalla mielenrauhan.

Mitä maksaa renkaiden vaihto?

Henkilöautoihin renkaiden vaihto maksaa 40 euroa. Pakettiautoihin ja SUV-ajoneuvoihin vaihdamme renkaat 45 eurolla.